Conflictbemiddeling - Mediation

Conflictbeheersing en Mediation

Vind een oplossing voor arbeidsconflicten.

Bij DUniek begrijpen we dat meningsverschillen tussen werkgever en werknemer complex kunnen zijn. Een effectief gesprek kan vaak al voldoende zijn om tot een compromis te komen. Wij hebben uitgebreide ervaring met het begeleiden van conflictbeheersingsgesprekken. Aarzel niet om contact met ons op te nemen; hoe eerder, hoe beter.

In complexere situaties, waarbij een arbeidsconflict dreigt, is de inzet van een onafhankelijke derde partij essentieel. Een mediator van DUniek kan hierin een cruciale rol spelen om tot een duurzame oplossing te komen.

DUniek biedt verwijzingen naar gespecialiseerde mediators met expertise in Autisme, ADHD, ADD, en HSP, specifiek gericht op arbeidsconflicten. Bemiddeling is vaak de sleutel tot succes voor zowel werkgevers als werknemers om de strijdbijl te begraven en weer vooruit te kijken.

Ontdek hoe mediation via DUniek u kan helpen bij het oplossen van geschillen op de werkvloer en bij het vinden van een duurzame oplossing.

Wie?
Voor mediation kunnen zowel werkgever als werknemer terecht bij arbeidsgerelateerde problemen van uiteenlopende aard. Een arbeidsconflict kan op verschillende manieren ontstaan. Denk hierbij aan:

  • Een verschil van inzicht over functioneren en/of loopbaanwensen
  • Een verschil van inzicht over de beëindiging van de arbeidsovereenkomst
  • Een verschil van inzicht over de re-integratie bij ziekte, bijv. de werknemer wil terugkeren in zijn eigen werk, maar dit is volgens de werkgever niet mogelijk

Resultaat
Het traject is succesvol als alle partijen d.m.v. een vaststellingsovereenkomst de uitkomst van hun geschil hebben willen vastleggen. Succes resulteert in een win-winsituatie (gunstigste uitkomst) of concessies van de partijen. De belangrijkste succesfactor hierbij is de wil van partijen om tot een oplossing te komen.

Hoe?
Een mediation-proces is gebaseerd op vrijwilligheid en vertrouwelijkheid. Aan het begin van het mediation-proces sluiten de partijen en de mediator een mediation-overeenkomst: een afspraak om te trachten het geschil door bemiddeling op te lossen.

Dan start het informele, flexibele mediation-proces. De partijen stellen zich actief op. De mediator stimuleert hen tot overleg, waarbij niet de formele standpunten, maar juist de belangen van beide partijen centraal staan. 
De mediator begeleidt hen bij het vinden van een oplossing.

Bij bemiddeling zijn veel meer creatieve oplossingen mogelijk dan in een juridische procedure. De mediator houdt zich bezig met het proces, niet met de inhoud.

Deze dienstverlening bestaat uit de volgende onderdelen:

  • Onpartijdige bemiddeling
  • Op basis van MfN mediation reglement
  • Vrijwilligheid en vertrouwelijkheid
  • Gesprekken op basis van uurtarief

Consult aanvragen?

Vul het formulier in op onze contactpagina en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op!