DUO Training

DUO Training

U heeft een waardevolle werknemer met Autisme, ADHD, ADD of HSP en er is vastgesteld dat daarom extra ondersteuning op de werkvloer nodig is. Een externe Jobcoach kan worden ingezet, echter hoe effectief zou het zijn wanneer een collega uit hetzelfde team een lichtere vorm van begeleiding op zich neemt? Wij hebben daarom de training DUO COLLEGA ontwikkelt.

De DUO COLLEGA doet vaak hetzelfde werk en/of werkt op dezelfde afdeling. Het grote voordeel is dat de werknemer met Autisme, ADHD, ADD of HSP direct een aanspreekpunt heeft. De DUO COLLEGA kent meestal de inhoud van het werk en geeft de werknemer met Autisme, ADHD, ADD of HSP en zijn collega’s/leidinggevende instructies en/of adviseert. De DUO COLLEGA doet de dagelijkse werkbegeleiding; plannen & organiseren, controleren op de uitvoering hiervan en heeft een adviserende rol m.b.t. communicatie. Uw DUO COLLEGA wordt door DUniek laag frequent professioneel ondersteund, d.m.v. ieder kwartaal een supervisiegesprek.

Wie?
Voor werkgevers die te maken hebben met één van de volgende situaties: 

  • U heeft een werknemer met Autisme, ADHD, ADD of HSP waarvan is vastgesteld dat ondersteuning nodig is;
  • U en uw werknemer met Autisme, ADHD, ADD of HSP gaan onderwerpen hieromtrent met een open mind tegemoet
  • U heeft binnen uw personeelsbestand een collega (liefst uit hetzelfde team) die op het gebied van Autisme, ADHD of ADD betrokken is en een DUO COLLEGA training wil volgen;
  • U kunt voorwaarden creëren zodat de DUO COLLEGA tijd en ruimte in zijn takenpakket krijgt om de werknemer met Autisme, ADHD, ADD of HSP effectief te kunnen begeleiden
  • Als werkgever kunt u het UWV verzoeken om de Jobcoaching financieren, zodat de tijdsinvestering gecompenseerd kan worden.

Hoe?
4 bijeenkomsten (gemiddeld 1,5 uur) incompany of op locatie.

Resultaat
Uw werknemer met Autisme, ADHD, ADD of HSP heeft snel en passende ondersteuning waardoor gerelateerde problemen sneller opgepakt kunnen worden. Als werkgever investeert u in duurzaamheid en in goed werkgeverschap. Binnen uw organisatie is er  basale kennis over Autisme, ADHD, ADD of HSP en daardoor bent u in staat om uw werknemer met Autisme, ADHD, ADD of HSP laagdrempelige ondersteuning te bieden door het inzetten van een DUO Collega.

Consult aanvragen?

Vul het formulier in op onze contactpagina en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op!