Conflictbemiddeling

Conflictbeheersing

Vind een oplossing voor arbeidsconflicten
Arbeidsconflicten kunnen een grote impact hebben op zowel werkgevers als werknemers. Bij DUniek begrijpen we de complexiteit van deze situaties en bieden we effectieve oplossingen om tot een compromis te komen.

Conflictbeheersingsgesprekken
Een goed inhoudelijk gesprek kan vaak al voldoende zijn om een meningsverschil op te lossen. Bij DUniek hebben we uitgebreide ervaring in het begeleiden van conflictbeheersingsgesprekken. Aarzel niet om contact met ons op te nemen; hoe eerder, hoe beter.

Zowel werkgevers als werknemers kunnen bij DUniek terecht voor arbeidsgerelateerde problemen van uiteenlopende aard. Een arbeidsconflict kan op verschillende manieren ontstaan, zoals:

 • Een verschil van inzicht over functioneren en/of loopbaanwensen.
 • Een verschil van inzicht over de beëindiging van de arbeidsovereenkomst.
 • Een verschil van inzicht over de re-integratie bij ziekte, bijvoorbeeld wanneer de werknemer wil terugkeren in zijn eigen werk, maar dit volgens de werkgever niet mogelijk is.

Onafhankelijke derde partij
In complexere situaties, waarbij een arbeidsconflict dreigt, is de inzet van een onafhankelijke derde partij essentieel. Onze adviseur, gespecialiseerd in Autisme, ADHD, ADD, en HSP, biedt specifieke expertise voor arbeidsconflicten. Deze bemiddeling kan de sleutel zijn tot een duurzame oplossing.

Waarom kiezen voor DUniek?

 • Ervaring en Expertise:
  Jarenlange ervaring in conflictbeheersing en gespecialiseerde kennis in neurodiversiteit.
 • Persoonlijke Aanpak:
  Een op maat gemaakte benadering die rekening houdt met de unieke behoeften van elke situatie.
 • Duurzame Oplossingen:
  Bemiddeling gericht op langdurig succes en welzijn voor beide partijen.

Bij DUniek helpen we werkgevers en werknemers om de strijdbijl te begraven en vooruit te kijken. Neem vandaag nog contact met ons op voor meer informatie en professionele ondersteuning bij arbeidsconflicten.

Hoe werkt conflictbeheersing bij DUniek?
Een conflictbeheersing-proces is gebaseerd op vrijwilligheid en vertrouwelijkheid. Aan het begin van het conflictbeheersing-proces sluiten de partijen en de adviseur van DUniek een overeenkomst: een afspraak om te trachten het geschil door bemiddeling op te lossen.

Start van het conflictbeheersing-proces
Het informele en flexibele proces begint met actieve betrokkenheid van beide partijen. De adviseur van DUniek stimuleert hen tot overleg, waarbij niet de formele standpunten, maar juist de belangen van beide partijen centraal staan. De adviseur begeleidt hen bij het vinden van een oplossing.

Voordelen van bemiddeling
Bij bemiddeling zijn veel meer creatieve oplossingen mogelijk dan in een juridische procedure. De adviseur richt zich op het proces, niet op de inhoud, wat zorgt voor een efficiënte en effectieve manier om conflicten op te lossen.

Onze conflictbeheersing-dienstverlening
Onze dienstverlening bestaat uit de volgende onderdelen:

 • Onafhankelijke Deskundige Bemiddeling
  Ervaren adviseurs met expertise in arbeidsconflicten en neurodiversiteit.
 • Vrijwilligheid en Vertrouwelijkheid
  Alle partijen gaan vrijwillig akkoord met het proces en alle gesprekken blijven vertrouwelijk.
 • Gesprekken op Basis van Uurtarief
  Transparante kostenstructuur met gesprekken die worden gefactureerd op basis van uurtarief.

Bij DUniek helpen we werkgevers en werknemers om via bemiddeling duurzame oplossingen te vinden voor arbeidsconflicten. Neem vandaag nog contact met ons op voor meer informatie over onze conflictbeheersing-diensten.

Consult aanvragen?

Vul het formulier in op onze contactpagina en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op!