Over ons

Wie is DUniek?

DUniek heeft meer dan 13 jaar ervaring op het gebied van Autisme, ADHD, ADD of HSP en arbeidsvraagstukken. Onze specialistische collega’s hebben vele bedrijven en hun werknemers geholpen bij het duurzaam behouden en/of vinden van een passende en betekenisvolle baan. Dit doen we niet alleen voor werkgevers die hun unieke medewerkers verder willen helpen ontwikkelen, maar ook voor de werknemers die (langdurig) ziek zijn of onverhoopt boventallig zijn geworden.

 • Onze visie
  DUniek werkt vanuit de kracht van neurodiversiteit; acceptatie van wie we zijn en het versterken van onze psychosociale verscheidenheid.

  Een oprecht geïnteresseerde open houding en een visie die gestoeld is op gelijkwaardigheid in het anders zijn.

  Wij zijn van mening dat iedereen zijn unieke plek op de arbeidsmarkt verdient en daar waar dat niet vanzelfsprekend lukt, zetten wij ons maximaal in om de werkgever en de werknemer duurzaam te ondersteunen.
 • Onze drijfveren
  DUniek staat voor Disharmonisch Uniek zijn.

  Werknemers met Autisme, ADHD, ADD of HSP hebben een disharmonisch informatie verwerkingssysteem, waardoor zij meer dan bovengemiddeld unieke eigenschappen hebben t.o.v. de “gewone” werknemers. Hierdoor hebben zij op verschillende vlakken (soms extreem) bijzondere talenten. Aan de andere kant presteren zij op algemene vlakken (bijv. sociaal engagement en planning) vaak opvallend lager. Dit verschil kan resulteren in onbegrip en/ of onvermogen om zich aan te kunnen passen en ineffectiviteit in het uitvoeren van werkzaamheden.

Onze partner:

Consult aanvragen?

Vul het formulier in op onze contactpagina en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op!