3e spoor re-integratie

3e spoor re-integratie voor werkgevers

Indien de werkgever eigenrisicodrager is voor de Wet Gedeeltelijke Arbeidsgeschikten (WGA) en de werknemer met Autisme, ADD, ADHD en HSP na 1 jaar geen passende werkplek binnen het bedrijf heeft gevonden, wordt het 3e spoor re-integratie ingezet.

Nieuwe passende functie bij een nieuwe werkgever

Als na een analyse van de situatie van uw werknemer blijkt dat de huidige functie niet goed (meer) aansluit bij de competenties van uw werknemer, wordt er gekeken naar de mogelijkheid voor een passende nieuwe functie bij een nieuwe werkgever. Net als bij re-integratie 1e spoor is ook hier het doel altijd een duurzame fundering te creëren voor de werknemer en toekomstig werkgever.

DUniek
DUniek is gespecialiseerd in werknemers met neurodiversiteit; Autisme, ADD, ADHD en HSP. DUniek heeft de expertise om de vraag te beantwoorden: hoe te re-integreren naar een nieuwe organisatie. In onze analyse worden o.a. de competenties en de eigenheid van de medewerker bekeken en vergeleken met de nieuwe binnen de organisatie.

Hoe verloopt 3e spoor re-integratie bij DUniek?

Loopbaanonderzoek:
Het loopbaanonderzoek is altijd een op maat gemaakte dienstverlening. In het loopbaanonderzoek wordt d.m.v. beproefde screeningsinstrumenten een duidelijk werknemersprofiel vastgesteld aangevuld met de meest ideale functie.

DUniek maakt gebruikt van verschillende beproefde screeningsinstrumenten o.a. MBTI, DISC, ODIN, talent – competentie- werkwaarden- en beroepentest. Met deze screeningsinstrumenten en door middel van interviews met collega’s wordt duidelijk wat de competenties, de werkbelasting, de werkwaarden, de wijze van communiceren, de aansturing, passende werkplek en het stressregulatie systeem van de werknemer zijn.

Begeleiding:
De werknemer wordt tijdens het gehele traject intensief begeleid door gespecialiseerde en ervaren re-integratieconsulenten. 

In de eerste periode staat centraal: wie ben ik en wat kan ik? 
In de tweede periode staat centraal: wat wil ik?
In de derde periode staat centraal: hoe kom ik daar?
In de vierde periode staat centraal: hoe bestendig ik de baan?

De coachingsgesprekken kunnen bij zowel de werkgever als ook bij DUniek plaatsvinden. DUniek heeft haar kantoor op een rustige plek en biedt uitstekende faciliteiten, waaronder gratis parkeren.

Trainingen:
DUniek biedt verschillende trainingen om de werkgever en werknemer te ondersteunen.

Hierbij krijgen de werkgever, werknemer en indien nodig collega’s handvatten hoe effectiever samen te werken en zo productiever te zijn.

De volgende specifieke Autisme, ADD, ADHD en HSP trainingen heeft DUniek ontwikkeld:

  • Sollicitatietraining
  • Communicatie (werknemer, collega’s management)
  • Assertiviteit
  • Stressregulatie
  • DUO collega
  • Werknemers psycho-educatie
  • Ervaar Autisme

Consult aanvragen?

Vul het formulier in op onze contactpagina en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op!