2e spoor re-integratie

2e spoor re-integratie voor werkgevers

Indien er (zoals de wet van poortwachter voorschrijft) reeds gekeken is naar het re-integratie 1e spoor maar dit niet het gewenste resultaat heeft gehad, zal er gekeken moeten worden naar 2e spoor ondersteuning. 

Nieuwe passende functie bij een nieuwe werkgever
Als na een analyse van de situatie van uw werknemer blijkt dat de huidige functie niet goed (meer) aansluit bij de competenties van uw werknemer, zal er worden gekeken naar een passende (nieuwe) functie bij een nieuwe werkgever. Net als bij re-integratie 1e spoor is ook hier het doel is altijd een duurzame fundering te creëren voor de werknemer en de toekomstig werkgever.

DUniek
DUniek is gespecialiseerd in werknemers met neurodiversiteit; Autisme, ADD, ADHD en HSP. DUniek heeft de expertise om de vraag te beantwoorden: hoe te re-integreren naar een nieuwe organisatie. In onze analyse worden o.a. de competenties en de eigenheid van de medewerker bekeken en vergeleken met de nieuwe binnen de organisatie.

DUniek Hoe verloopt 2e spoor re-integratie bij DUniek?

Intake:
De intake bestaat in de regel uit twee gesprekken; één met de werknemer alleen en één met de werkgever en eventueel met de werknemer. Aan de hand van dit intake wordt een plan van aanpak geschreven, vergezeld met een offerte. 

Plan van aanpak:
In het plan van aanpak staat modulair helder en concreet omschreven wat het doel is, welke instrumenten hiervoor worden ingezet, het tijdspad, de kosten, wie gaat wat doen. Dit alles om de werknemer naar een zo optimaal mogelijk passende werkplek bij een nieuwe werkgever te coachen. U weet als opdrachtgever precies waar u aan toe bent, géén verborgen kosten.

Loopbaanonderzoek:
Het loopbaanonderzoek is altijd een op maat gemaakte dienstverlening. In het loopbaanonderzoek wordt d.m.v. beproefde screeningsinstrumenten een duidelijk werknemersprofiel vastgesteld aangevuld met de meest ideale functie.

DUniek maakt gebruikt van verschillende beproefde screeningsinstrumenten o.a. MBTI, DISC, ODIN, talent – competentie- werkwaarden- en beroepentest. Met deze screeningsinstrumenten en door middel van interviews met collega’s wordt duidelijk wat de competenties, de werkbelasting, de werkwaarden, de wijze van communiceren, de aansturing, passende werkplek en het stressregulatie systeem van de werknemer zijn.

 

Begeleiding:
De werknemer wordt tijdens het gehele traject intensief begeleid door gespecialiseerde en ervaren re-integratieconsulenten. 

In de eerste periode staat centraal: wie ben ik en wat kan ik? 
In de tweede periode staat centraal: wat wil ik?
In de derde periode staat centraal: hoe kom ik daar?
In de vierde periode staat centraal: hoe bestendig ik de baan?

De coachingsgesprekken kunnen bij zowel de werkgever als ook bij DUniek plaatsvinden. DUniek heeft haar kantoor op een rustige plek en biedt uitstekende faciliteiten, waaronder gratis parkeren.

Trainingen:
DUniek biedt verschillende trainingen om de werkgever en werknemer te ondersteunen. Hierbij krijgen de werkgever, de werknemer en indien nodig collega’s handvatten hoe effectiever samen te werken en zo productiever te zijn.

De volgende specifieke Autisme, ADD, ADHD en HSP trainingen heeft DUniek ontwikkeld:
  • Sollicitatietraining
  • Communicatie (werknemer, collega’s management)
  • Assertiviteit
  • Stressregulatie
  • DUO collega
  • Werknemers psycho-educatie
  • Ervaar Autisme

Consult aanvragen?

Vul het formulier in op onze contactpagina en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op!