Mediabedrijf De Persgroep in Amsterdam heeft een werknemer die vaak ziek en uiteindelijk overspannen was geworden. De diagnose autisme werd vastgesteld, daarom werd DUniek aanbevolen om werkgever en werknemer te ondersteunen in het re-integratietraject. Doelstelling was de werknemer duurzaam op zijn werkplek te re-integreren.

Aanpak

DUniek heeft een gezamenlijk plan van aanpak gemaakt, met heldere, concrete en haalbare ontwikkeldoelen. Een belangrijk onderdeel van het plan van aanpak was een interne jobcoach; de DUO-collega. Een collega wordt opgeleid in basiskennis over bijvoorbeeld autisme, ADHD, ADD, HSP en coaching. De DUO-collega kan snel mogelijke problemen signaleren en een interventie doen. Ook fungeert de DUO-collega als eerste aanspreekpunt voor zowel de collega’s als management. De werknemer met autisme heeft een vertrouwenspersoon met wie hij obstakels kan bespreken.

Resultaat

DUniek ondersteunt de DUO-collega facultatief en op laagfrequentie niveau. Met deze inzet heeft de werkgever (de Persgroep) haar medewerker met autisme weer duurzaam en effectiever inzetbaar gemaakt.